Groei & Ontwikkeling

Samenwerken?

Wat leuk dat je er bent! Mogelijk heb jij een gezin in zorg waar jij extra ondersteuning in wilt zetten. Je hebt misschien vragen over hoe ik ouders en gezin ondersteun wanneer een kind bijvoorbeeld veel huilt, nog niet makkelijk slaapt, etc.  Jij hebt zelf vragen, vragen voor je team of je organisatie. Of je bent gewoon benieuwd, kan ook. Voor de (zorg)professionals zet ik mij ook in!

Binnen mijn coaching en begeleiding combineer ik verschillende strategieën gebaseerd op evidence based en best practises, het 1001 kritische dagen manifest (kansrijke start), de pre en perinatale psychologie en nieuw en waardengedreven leiderschap. Wat hebben het ouderschap en leiderschap met elkaar te maken zul je wellicht denken? Als je het mij vraagt: Alles! Het goud van deze combinatie is dat je daadwerkelijk tot de kern komt, de ouder zijn innerlijke kracht laat (her)pakken en eigen regie laat nemen op het verhaal en de behoefte van het kind. 

Voor (zorg)professionals lever ik ook presentaties/lezingen, workshops of trainingen op maat!


  

Hi Zorgtoppers en andere professionele kanjers!

Contact

Nurture children to have the courage to be whoever they want to be...

-x-
New Nurture

Het Zorglandschap 

Waarom?
Ons huidige zorglandschap raakt verdord! Ik maak mij zorgen, grote zorgen! Als wij vruchtbare grond willen hebben voor onze toekomstige generaties kind en gezin, moet er wel echt iets veranderen... Ik heb daar ideeën over en werk graag samen aan het creëren en voeden van vruchtbare grond binnen het zorglandschap!

Wat is de uitdaging?
Ik zie vele zorgprofessionals zichzelf letterlijk voorbijlopen in een steeds sneller draaiend hamsterlooprad. Mijn visuele instelling, sorry! Maar helden zijn het als je het mij vraagt! Echter steeds vaker zie ik uiterst deskundige zorgprofessionals het zorgdomein zelfs geheel verlaten. Dat vind ik echt eeuwig zonde! Hier wil ik mij ook voor inzetten!

Waardoor ontstaat deze uitdaging?
Ik heb daar wel een visie over. Zorgprofessionals staan, door toenemende eisen binnen het vak en de relatief kortere tijden die zij kunnen besteden aan hun zorgtaken, steeds meer onder druk. Richtlijnen, protocollen, registratie - eisen, kwaliteitseisen, veiligheidseisen, super belangrijk in deze tijd en tegelijk; De zorgprofessional raakt (gevoelsmatig) steeds verder weg van wat hij het best en liefst doet... Zorgen voor de cliënt. Het Management en HR zitten vaak ook in een spagaat, zij zitten vast aan CAO's, wet en regelgeving en bestaande structuren. Dikwijls zijn organisaties plat georganiseerd waardoor er bijvoorbeeld nog onvoldoende tegemoet gekomen kan worden aan de (unieke) talenten van medewerkers. De kloof is voor beide lagen nog groot, de werkdruk hoog en de echte verbinding & (h)erkenning ontbreekt nog dikwijls. Burn-outs liggen op de loer.. Hier hebben wij met elkaar iets te doen!   

Wat is er nodig om die uitdaging aan te gaan?
Er zijn meer daadkrachtige nieuwe leiders nodig, die nog meer impact willen gaan maken binnen het zorglandschap! En die leider zit echt in ons allemaal; Of je nu werknemer, werkgever bent of zelfstandige! Wil jij jouw leider voeden?

Hoe gaan we die uitdaging aan?
Door ons te verbinden en te verdiepen! Groeien, bloeien, bouwen, eigenaarschap en leiderschap nemen, het gebeurt echt allemaal van binnenuit! Daar hebben we de ruimte te creëren. En van daaruit hebben we binnen en buiten de muren van organisaties samen te werken met en binnen alle lagen. Door effectieve communicatie en het bundelen van onze krachten, kunnen we de verbinding en verdieping vinden die we zoeken en daadwerkelijk meer impact maken! 

Welke stap kunnen we vandaag al maken?
Elke grootse positieve verandering begint met een eerste simpele stap! Laten we samenwerken aan het creëren en voeden van dit - in potentie - vruchtbare zorglandschap! Let's connect!!!


 Het creeren en voeden van vruchtbare grond!

In het verlengde van mijn mijn missie heb ik nog een heel belangrijk doel:

Let's Connect