Contact

Opvoeden met méér verbinding en impact!

Opvoeden met meer verbinding en impact!

Het is zo'n 14 én 11 jaar geleden wanneer ik mij als moeder compleet radeloos voel. Mijn kids huilen beiden - om een verschillende reden - intens veel. Na een complex zwangerschapsverhaal en diverse ziekenhuisopnames verder maakt het huilen van mijn beiden kids dat ik achterblijf met een enorme zorg, zelftwijfel en gevoel van schuld. Ik bestudeer ieder zelfhulpboek, raadpleeg het consultatiebureau en de kinderarts. Ik krijg enorm veel (goed bedoelde) tips en adviezen, probeer van alles en niets lijkt écht te werken. Ik mis ook iemand die meekijkt op het moment dat het zó intens is. We lijken van de regen in de drup te belanden.

Totdat het mij lukt om de blik naar binnen te maken. Het valt mij op dat wat er in mij omgaat, heel veel invloed heeft op mijn zoon. Hij lijkt te communiceren wat ik voel. Onrust, onbehagen, verdriet. Ik ben werkelijk doodop. Doodop van de complexe zwangerschap, de lange bevalling en de zorgen die ik mij maak. Ik geef dat vanaf dat moment toe en zoek hulp. En samen met mijn man onderzoek ik wat wij zelf - ieder afzonderlijk - écht belangrijk vinden voor ons kind en hoe we dat samen vorm willen geven. En daarvan doen we steeds meer. Het huilen stopt.

Mijn dochterlief huilt nog intenser. Alles wat mijn man en ik ons eigen hebben gemaakt bij onze zoon, werkt bij onze dochter compleet niet. Weer ben ik radeloos. Mijn man is iets relaxter, genuanceerder en geduldiger, maar maakt zich gaandeweg wel meer zorgen. Uiteindelijk blijkt zij tot de 3-5% van de kinderen te horen die huilt met een medische oorzaak. Ze heeft een heftige koelmelkeiwitallergie en verborgen reflux. Een dieetvoeding van de kinderarts biedt uitkomst. We hebben vrijwel direct een compleet ander, tevreden kind.Mijn verhaal

Hi,
Ik ben Linda Baerveldt.

Alles wat je voedt dat groeit. Voed het positieve.

-x- 
Linda

Mijn voorliefde voor de zorg, groei & ontwikkeling én mijn persoonlijk verhaal, zijn voor mij de motivatie om in de Jeugdgezondheidszorg te werken. Vanuit mijn werk als Jeugdverpleegkundige merk ik daarnaast op, dat er een leemte bestaat binnen het zorglandschap voor de jeugd. Een leemte - die ook ik als ouder heb ervaren - op het moment dat het intens kan zijn met je kind en/of in je rol als ouder(s). Omdat je zorgen hebt of vragen hebt over het huilen, slapen, de groei en ontwikkeling of het gedrag van jouw kind. Ik merk dat er bij ouders een behoefte is aan ondersteuning op het juiste moment, passend bij ouder en kind en op de juiste plaats. Dat is meestal thuis, zo lang en intens als nodig, zo kort als mogelijk en vaak net buiten kantoortijden. Met New Nurture wil ik hier een verschil maken!

Dat wat wij als ouder denken, voelen en doen heeft enorm veel invloed op ons kind en andersom. Kinderen vertellen met hun gedrag altijd een verhaal. Een verhaal dat kan gaan over het kind zelf, het ouderschap (zwangerschap/bevalling etc) of de maatschappij/omgeving. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar excessief huilen van kinderen is er in slechts 3-5% van deze situaties een medische oorzaak voor het huilen. Toch worden geregeld kinderen opgenomen in het ziekenhuis om het gezin te ontlasten omdat het thuis niet meer gaat. En logisch! Want extreem huilgedrag is voor zowel ouder als kind op gegeven moment niet meer vol te houden. Zo een ziekenhuisopname kan dan echt even het patroon doorbreken en uitkomst bieden. En tegelijk weten we ook dat deze oplossing een enorme impact kan hebben op zowel ouder als kind en de relatie die zij nog samen aan het opbouwen zijn. Ook wel de hechtingsrelatie genoemd. Laagdrempelige ondersteuning aan huis - op maat en wanneer nodig ook in de nacht, zodat ouders rust kunnen pakken, het gedrag goed in kaart gebracht kan worden én ook direct gestart kan worden met slaapvorming - kan hier uitkomst bieden.
Daarnaast vraagt deze hectische tijd steeds meer van ouders wat ook meer uitdagingen met zich meebrengt in het ouderschap. Dit vraagt ook om bewuster kijken naar het ouderschap en ontdekken wat voor jou als ouder belangrijk is. Mijn programma PWR TO THE PARENTS is een geliefd programma.

Met New Nurture sluit ik zo volledig als mogelijk aan op de wensen en behoeften van jou en je kind. We kijken naar wat er écht toe doet voor jou en je kind - vanuit jouw persoonlijke waarden en overtuigingen - en wat er vervolgens precies nodig is om tot het gewenste resultaat voor jou en je kind te komen. Ik combineer hier mijn ervaringsdeskundigheid, mijn expertise (vanuit wetenschappelijke evidence) en persoonlijk en waarden-gedreven ouder-/leiderschap. 


New Nurture

Weetjes

* Training tot docent shantala babymassage voor JGZ;
* Nieuw Leiderschapstraject, New Leadership Academy;
* NLP Master, Mind Academy;
* NLP Practitioner, Mind Academy;
* HBO-Verpleegkunde Duaal (RKZ Beverwijk - Inholland)
* Havo Berlingh College te Beverwijk.

* Analytisch, eerst het grote geheel, dan de details;
* Doorzetter, vechter, eigenwijs;
* Goede luisteraar, aandacht voor de ander, zorgzaam;
* Observator, rustig;
* Begripvol;
* Betrouwbaar.

* Haar grote liefde Paul, als sinds haar 15e jaar;
* Haar kids Wessel en Liv, 14 en 11 jaar oud;
* Haar gezin, vrienden en familie;
* Persoonlijke groei en ontwikkeling;
* Creëren, interieur, muziek, lezen, schrijven;
* Sushi & Mexicaans eten, M&M's ;-)Over Linda...

Wat naasten en (ex-)collega's over Linda zeggen

Linda's favorieten

Linda's relevante studies

Linda's grootste kwaliteit:  

Door haar analytisch talent en oplettendheid weet zij snel waar het werkelijk om draait.

Gegevens

KVK-nummer: 77480112
BTW-nummer: NL003202160B12
BIG-nummer: 59062747330

Ik ben lid van de landelijke beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland en het deskundigheidsgebied Jeugdverpleegkundige. 

Ook ben ik aangesloten bij Solopartners, dé branchorganisatie voor zelfstandige zorgprofessionals.

Klachtenregeling.